Nasjonalromantikk og eksponeringsbehov

  Et blogginnlegg om at men ikke liker å eksponere seg selv er en selvmotsigelse ;) 

 

Jeg hørte først om programmet "Hurtigruta-minutt for minutt" da Nordnorge lå i Bergen fikk jeg lyst til å dra på kaia for å vinke, og være synlig når Hurtigruta skulle ankomme Tromsø. Men; lite ante jeg om at det fantes så mange andre Hurtigrutefans ;)

 
Mobilbilder er ikke lækkert, men det er navnvet på Hurtigruta <3   (Skåler i sjimpansebrus)

 

Hensikten bak var å hylle skipene og folkene som har tjent kysten i over hundre år, representere landet og byen til turistene og alle fra utlandet (46%) som følger med på nett-tv, og vinke til besteforeldre som satt benket foran tv.

 

Hurtigruta knytter folk langs kysten sammen, nå også via tv, fantastisk! For et døgn siden var skipet der mine besteforeldre bor, og et halvt døgn senere er det der min andre bestemor bor :)

 

Dårlig med zoom fra nrk :( men desto mer spenning med å spole frem og tilbake på nrk.no/hurtigruten ;) kl 16.55, med heftig assistanse fra søster Marte på mobil:


Meg og Gudjon med hendene i været med hjelp av Print Screan og nrk.no/hurtigruten

 

Det føltes som 17 mai! Og det er så fint å ha noe å samles om, for vi er et langstrakt land :) Å møte opp på kaia og hilse på båten er som å hilse på alle foran tv og si: Vi er så stolte av stedet og landet vårt, og alle som har jobbet for å holde liv i det! For Hurtigruta ER kysthistorie, og fremdeles er det mange som daglig er avhengig av den for person og varetransport! Dette er fin illustrer av skiltet båret av ei dame i rød jakke tirsdagskvelden i Berlevåg: "Hurtigruta er vår livsnerve"

  

I utgangspunktet skulle jeg bare skrive om roser, sommer, sol, småfugler og Hurtigruta, men så kom jeg over dette i Nordlys (avis i Troms/Tromsø). Hutttu! Selvsagt er det nasjonalromantikk, det trenger vi når folk vet mer om USA enn sin egen landsdel. Og det er vel ikke noen vits i å snakke om det er kjedelig eller ikke, du setter vel ikke på en romantisk komedie og forventer blodige krigsscener? 


Staselig forvel! Jeg synes vannkanoner er undervurdert <3

Hurtigruta tuter når den ankommer, og forlater et sted, og hver gangden tuter kjennes det som det er personlig til meg :)

 

Skip-o-hoi fra Malin-Hurtigruteelsker

Én kommentar

CHARLETT

22.jun.2011 kl.13:16

Sv: Tusen takk! Ja, det har du helt rett i. Sikker noe med at man blir modnere også :)

Skriv en ny kommentar

  • hits