Oslo? OSLO!! Tips?

 I MORGEN den dag reiser jeg på besøk til min kjære i Oslo <3  Jeg har alltid sagt at jeg ALDRI skal bo i Oslo. Vel, pga Gudjon sitt studie må jeg svelge en stor kamel :O Men nå gleder jeg meg villt til å bli ferdig med masteroppgaven for en hel- urban opplevelse! Tar med med oppgaven og et åpent sinn for å trekke til meg alt av positivitet som byen kan gi meg :) 

 


Vil gjerne ha tips til kjekke steder å spise lunsj, en god kopp kaffe og lese en bok :) gjerne også et bibliotek hvor jeg kan studere litt  :)

 

Mens vi er inne på tema er det et par kuriøsiteter som jeg ikke klarer holde for meg selv. Etter 5 år i Tromsø sier Gudjon innimellom at han føler seg dømt fordi han har "søringdialekt" :p men til vårt forsvar vil jeg si at det er mange merkelige oppfattninger og opplevelser andre veien også. Det var veldig vanskelig å finne hybel i hovedstaden for Nord-Norske studenter feks da mine foreldre bodde i Oslo. Da innvandring fra ikke-vestlige land tok seg opp ble det bedre for oss :p Jeg fikk et spørsmål fra en Bærumsjente på 12 år "har dere butikker der oppe?"  Selv vil jeg si at det har blitt så MYE bedre de siste årene at jeg føler meg rett og slett eksotisk til tider, men fremdeles er det mange uriktige fakta, og undervurdering av verdiskaping ute og går... 

Noen som kjenner igjen fordomme rmot sin opphav?

 

Gleder meg til å utforske byen med et annet perspektiv enn "kan ikke vente til flyet går" :p

 

Legg meke til at Roma er kun dobbelt så langt unna ;)


 

Vi høres sørpå ;) Malin

8 kommentarer

anne og therese

31.aug.2011 kl.20:04

Vet ikke helt :p men du får ha god tur! =)

Lene

31.aug.2011 kl.20:25

Jeg sa også en gang at jeg ALDRI skulle bo i Oslo, og nå har jeg bodd her i litt over et år og trives! :) Jeg var vel litt skeptisk til å begynne med, men fant ut at jeg bare måtte legge fordommene til side. Slik du gjør nå :)

Av spisesteder anbefaler jeg Food Story på Grünerløkka. Pannekakene er supergode! :P

Link: http://www.foodstory.no/mat-og-menyer/meny-dagkveld/kafmeny-grnerloekka/

Ellers må du gjerne komme innom Blindern for en kaffe! :) Det er flott å sitte på Universitetsbiblioteket for å jobbe, men vær tidlig ute!

Go tur :)

Tina

31.aug.2011 kl.20:43

Du får det sikkert fint i Oslo:) Skal besøke deg vet du!

Catrine

31.aug.2011 kl.21:18

Av biblioteker vil jeg anbefale å prøve ut de ulike på universitetet. De har mange koselige biblioteker, og min favoritt er absolutt biblioteket på Sophus Bugge. De har mange leseplasser, så er så godt som alltid plass! Det er bare å prøve seg fram på de ulike og kjenne etter hvor man føler seg mest tilpass!

Malin og Marte

01.sep.2011 kl.11:57

Lene: Haha, vi har nok hatt en del diskusjoner om denne saken tidligere. Skal aldri si aldri igjen, se bare hvordan det går da. Men det er jo mest spennende når livet tar uventede retninger :D Gudjon går jo på phs, stoppet etter Blindern fra der han bor så da tar jeg bare følge med ham! Ugg ja, er vant til Trengsel i Tromsø også. Hadde heldigvis kontor siste året :D Og nå i Alta for den saks skyld. Sender deg en sms :)

Tina: Jeg gjør nok det! Den største trøsten er at det er så mange som er innom byen så satser på å få besøk ja ;) Dessuten er det jo flere kjentfolk enn jeg kom på i første øyeblikk som bor der :D

Catrine: Oh! Takk for tips! Er svært dårlig kjent i byen men det er jo det som er spennende med nye steder. Skal se om jeg tør å lete etter det :p

Nikky

01.sep.2011 kl.15:51

have a nice journey :D

alibe

01.sep.2011 kl.15:58

ha en fin reise.

jeg er så glad i oslo <3
God tur til Oslo! :)

Skriv en ny kommentar

  • hits