Å reise solo

Nå nærmer det seg avreisedato og jeg er KJEMPEKLAR! Sist gang jeg nevnte for en på jobben min at jeg skal reise alene til Mellom-Amerika fikk jeg følgende respons: "Jeg ville aldri ha latt dattera mi reise alene. Det er en stor, stygg verden der ute!"... Ja, det ville vært naivt å si at verden der ute er like trygg som hjemme i Norge. Likevel tror jeg at reisen min skal gå trygt for seg så lenge jeg tar visse forhåndsregler. For eksempel å ikke sprade rundt alene etter mørkets frembrudd, ikke blotte verdifulle gjenstander og penger, ikke vær for lettkledd (også av respekt), høre på råd fra lokale, ikke gå fra glasset ditt på utesteder (jeg gjør ikke det i Norge heller!) og å følge egen magefølelse!


Det er mange som synes det virker rart å velge å reise alene.- Noe jeg forsåvidt også ville ha syntes for noen år siden. Jeg trodde at man nesten ikke kunne oppholde seg i Latin-Amerika ute å bli kidnappet. Dessuten tenkte jeg at Latin-Amerika var så fremmend og langt borte at jeg aldri ville finne frem eller klare meg på egen hånd. Men med TV, mobiltelefoner, internett og konstante flyreiser over dammen er jo ikke det store utlandet så fjernt lengre.

Foto: Risten Anne Grønmo

Ulempene  med å reise alene er jo at man ikke har noen å diskutere med om det skal oppstå problemer, noen å låne telefon og penger av og det blir mistet/stjelt, noen å ta bildene dine og ikke minst snakke om opplevelser når man kommer hjem. Fordelene er at man er sin egen herre, blir tvunget til å snakke språket, bli kjent med flere mennesker og man blir selvstendig og trygg på at man takler nye situasjoner.

Jeg er selvfølgelig spent selv også, men som reisende i Mellom-Amerika er man vel strengt talt ikke alene. Man treffer nok både hjertelige latinamerikanere og andre reisende overalt. Jeg skal i hvert fall ta mine forhåndsregler for å minske sjansen for skumle situasjoner.


Selv om man reiser alene....

er man jo aldri egentlig alene... ;)  eller hur?

 Marte

7 kommentarer

Ragnhild :)

23.nov.2011 kl.17:28

SV: Haha, ja, det var 3.div, så relativt lett :P Slapp oss skikkelig ned i andre settet, som du sikkert så! Blir litt tøffere i 1.div-kampen til helgen! Sykt spennende å reise alene! Da MÅ man jo ta kontakt med folk om man vil være litt sosial :)

www.frkreyes.no

24.nov.2011 kl.06:49

Du er virkelig tøff og jeg tror det kommer til å gå kjempebra! God tur.

Malin og Marte

25.nov.2011 kl.18:00

Ragnhild: Ikke sant! Det er nettopp det som er så nydelig med å være på et fremmed sted med kun fremmede mennesker :D

frkreyes: Takk søte deg :)

kildahlolsen

27.nov.2011 kl.00:02

God tur :)

Camilla

27.nov.2011 kl.14:21

god tur!:) du er tøff:)

Michelle

01.des.2011 kl.01:35

Sier meg enig, tøft å reise til annen verdensdel langt borte aleine. Men tenk for et eventyr det blir, og alle minnene du får fylle bagasjen med. Og alt det fantastiske du får se og oppleve! Når jeg får muligheten til å reise på virkelig langtur, så tror jeg at jeg ville dratt og klatra kanskje noen av de vakre stedene her http://www.facebook.com/pages/I-love-climbing/141230676349 , aaaah, *drømme*

Malin og Marte

02.des.2011 kl.02:08

Michelle: Ah.... når du sier det slik kjenner jeg at jeg gleder meg enda mer :-) hehe... ble sittende en stund på den facebooksida nå. Når jeg blar meg gjennom alle disse fantastiske bildene skjønner jeg godt at du drømmer deg bort. Klem <3

Skriv en ny kommentar

  • hits