Gode mennesker og god tid. Nicaragua

I Costa Rica var det mange som var skeptiske når jeg fortalte at jeg skulle reiste til Nicaragua. De fortalte at Nicaragua er et skumlere og mer fattig enn nabolandet. Selv har jeg bare hatt gode opplevelser der. Menneskene jeg har møtt er fordomsfrie, vennlige og ydmyke. Naturen er vakker, surfen god og turistene av den gode sorten.

Tiden i Nicaragua har vært preget av avstand mellom hver gang jeg har hatt tilgang til strøm, telefon og butikker. Derimot har nærheten til bølger, strand og skog vært stor. Dessuten har jeg møtt på mange fantastiske mennesker den siste tiden, med bakgrunn fra hele verden, men likevel så like på mange måter. 


Foto: Mike Lasota
Jeg følte meg kjempeprivilegert som kunne våkne med denne utsikten, et av Nicaraguas beste surfespot. Altså kunne jeg sjekke forholdene med en gang jeg våknet og bare ligge å vente på bølgene. Selv om jeg aldri har surfet så mye som den siste tiden har også hengekøyefaktoren har vært skyhøy ;)

Gode folk!

 

Jeg og noen nye venner tok en båt til en vulkansk øy i Lago de Ometepe, som er en stor innsjø midt i Nicaragua. Menneskene på øya lever stort sett av fiske og jordbruk. Det slo meg hvor merkelig det var å se folk som drev jorda meg okse og plog samtidig som de snakket i mobiltelefon. Jeg møtte på folk på min alder som pendlet til fastlandet for å studere, men som ønsket et rolig liv i dette lille samfunnet. Det er kjempeinteressant at disse menneskene ønsker en viss utvikling samtidig som at de ønsker å ta vare på mange av de gamle verdiene.
Lindsey og Greg er to fantastiske mennesker fra Yucon, Canada, som også er i Nicaragua for å surfe. Her spiller vi Cribbage. Noen som har spilt det i Norge?

 

Noen dager før avreise reiste jeg til kolonibyen Granada for å se hva urbane Nicaragua hadde å tilby. Alle menneskene jeg traff på var veldig trivelige, men kanskje mer hektiske enn utenfor byen. Likevel var det masse spennende å se, høre og lukte og jeg kunne finne nydelig gatemat.
Akkurat nå er jeg hjemme i Norge etter noen dager i Oslo og Glomfjord og nå i Alta. Jeg er litt språkforvirret, men ellers avklimatisert og klar for det vinteren har å tilby. Dessuten var det kjempegodt å komme hjem til verdens beste venn, lillebror Matias<3

 Klem fra Marte

5 kommentarer

fartun

08.mar.2012 kl.15:54

det ser kjempeflott ut vennen!! ;D

haaper du koste deg max!

gleder meg til aa se alle sammen igjen!!!

Cecilie

08.mar.2012 kl.18:12

nå ble æ utrolig misunnelig på deg! virker som om du har hatt et alletiders eventyr. du må gi lyd fra deg om du er i Tromsø!

C.

lineinspirasjon

08.mar.2012 kl.19:42

Nicaragua er et av de herligste landene jeg har reist i. Jeg har hele 70 land å velge mellom!

Hilsen reiseglade Line

Malin

08.mar.2012 kl.22:12

Skjønner ikke hvordan du har glemt å nevne det fantastiske Oslo har å tilby :p

Malin og Marte

09.mar.2012 kl.00:18

Fartun: Det har jeg gjort og håper du gjør det samme <3 Gleder meg til å se deg igjen!

Cecilie: Hehe, det var litt av et eventyr ja :) Jeg sier selvfølgelig ifra om jeg tar turen til Tromsø! Klem

Lineinspirasjon: Aiii... 70 land er utrolig mange det. Jeg er glad jeg har et helt liv på å utforske resten av verden :) Spennende å høre at du likte Nicaragua så godt. Mange som har reist i Mellom-Amerika har Guetemala som favorittland, men for min del er det veldig viktig at det finnes godt surf :)

Malin: hehe, du har rett... Hadde noen koselige dager i Oslo med dere <3

Skriv en ny kommentar

  • hits