Tilfreds

Det enkle er det beste: Balanse. Årsak: Verden er stor så det er alltid uendelig med steder å se, utdanninger å ta, jobber å mestre, mennesker å kjenne, urettferdigheter å kjempe mot.... Akk. Å være tilfreds/ha det bra/være lykkelig henger ikke nødvendigvis negativt proposjonalt sammen med hvor mye man vet eller skjønner om hvordan verden fungerer. Jeg synes likevel det virker som at de jeg kjenner som er mest fortvilt er de som har gjort og sett mest.

Uansett er det er godt utganspunkt om du som meg vet hvor du kommer fra, og da mener jeg at du har et øye til de du vokste opp med. Nytten er ikke nødvendigvis å bruke det, men å vite at det finnes et sted å samle energi, selv når du ikke visste at du behøver det.

Det er godt når arbeidsdagen er slutt å kunne se fysisk avstand til det, men også at alt er der og venter uten at det er behov for å anstrenge seg for å beholde det. Balanse.

Vet ikke om jeg er den riktige til å gi råd om hvordan være tilfreds. Jeg er jo virkelig fornøyd med alt (og har vel fått det slik jeg ikke torte innrømme at jeg ønsket). På den andre siden så kunne jeg ha vært misfornøyd med alt. Det finnes alltid bedre betalte jobber med høyere status, jeg bor ikke akkurat i er slott, og i Oslo atpåtil. Nettopp her er jeg ved kjernen: jeg er fornøyd selv om det er så mye MER der ute. Det er alltid noen "under" og noen "over". Det kommer nye stillingsannonser (noen jeg absolutt ikke kommer til å se etter) Ta det i ditt eget tempo, ikke vær redd for å gå glipp av sjanser; verden går ikke under bare fordi det er skjebnen at du skal mislykkes ;)

Ord former tanker like mye som omvendt. Tror du ikke? Det er en uvane å formulere noe enkelt med for mange ord, men klisjeer mister sin betydning ved misbruk.

Det jeg ønsker å få frem er at en enkel erkjennelse som at man har det BRA krever at men innser at verden er altfor stor til å gripe rundt den med sine egne to armer i et og samme sekund.
1) Lag en enkel liste over hva du vil oppnå de neste fem årene.
2) Dernest er det andre ting som må ofres.
3) Ikke glem punkt 2. Nyt heller historiene til de som har prioritert annerledes. Biblioteket er full av bøker av en grunn ;)
4) Husk at du skal mest sannynlig ha et supert liv i mer enn fem år så variasjon i aktiviteter er tingen for å kjenne at en har en plass i fellesskapet på denne kloden :) teorien er lik som for sårbarheten til land med ensidig produksjonsgrunnlag (geek)

Først når du har et en nøytral forklaring på hvor du kommer fra og hva du har evner til (her blir du nok mer overrasket selv over hva du kan enn dine omgivelser) har du sikt mot hvor du skal. Spør bare en orienteringsløper.


Klemmer Malin

2 kommentarer

frkreyes.no

29.04.2012 kl.08:39

Dette var et fint innlegg. Likte spesielt punktene der man skulle skrive hvor man ønsket å være om 5 år.

Sv;

Håper inderlig du koser deg i Oslo da.. Hva er det du er ute etter å handle da? mat, sko, klær, maling, restauranter? Stor klem

Kristine

18.05.2012 kl.18:06

SV:

Jeg har dessverre ingen bilder av sveisen bakfra. Hårfletten er utrolig enkel. Du tvinner håret på hver side av skillen, så bruker du spenner til å feste flettene på motsatt side :)

Skriv en ny kommentar

  • hits