januar 2012

Opptur!

Jeg som skulle reise lett har plutselig faat supermye bagasje aa drasse paa. Av og til burde man holde seg til plan A. Min var aa leie surfebrett hele veien, men det er saa mye mer enkelt aa ha sitt eget.

I hvertfall, naa har jeg faatt shapet mitt eget brett og er kjempeklar for a proeve det i morgen. Planen er aa selge det foer jeg drar til Norge, men HEY, kanskje er det ikke altfor dyrt aa faa det med seg hjem. Jeg er klar for wetsuit og surfing i Lofoten naar jeg kommer hjem :D
Det har blitt en del solnedganger den siste uken <3


Aiii... Veggisparadis!

 

Klem fra Marte

Hektisk time-out

Motstridende overskrift. For ca 5 år siden hadde jeg inntrykk at det var status å være konstant på farta, travel og opptatt. I dag har vel en del tatt til vettet og skjønt at det er de som kan vrake og velge og si nei som det passer dem som er priviligert. "Hehe, ja, ironisk nok er facebook meint å brife med det fancye livet ein lever, men alle som bruker facebook mykje ender opp som datanerder" som Henning sa da nevnte at den eneste jeg kjenner som IKKE er på Facebook er en av de jeg misunner og er mest imponert av. Regner med det blir reisebrev denne reisen også frøken Hotvedt?

 

Alt er mulig for de som er målrettet, se bare på denne:

"Ja, nu er vi da gudskjelov kommet saa langt at vi bruker bare et skjørt. Forhaapentlig kan vi vel snart sleife det ogsaa"

 

Reiseruta mi den siste måneden har vært: Tromsø- Alta-Oslo-Alta-Rypefjord-Bodø-Glomfjord-Oslo. I løpet av neste måned kommer til å bli Oslo-Tromsø-Alta-Oslo-København-Oslo-Bergen and so on.. På tross av dette er det ikke ferie! Noen av destinasjonene er jobb. Dessuten har jeg jo nå fått resultatene fra masteren. Jobbsøking er kjempespennende, men det ta tid å finne alt jeg har drømt om de siste årene. For de som lurer, Oslo it is!

  

Ellers har denne tilværelsen involvert besøk på vevstua i Glomfjord. Hyggelig. Lovet mamma å vis deg Marte hva hun holder på med. Ellelrs trekker jeg med meg strikketøyet overalt. Dilla! Akkurat nå er jeg i Oslo, men morgen suser jeg til Tromsø for å jobbe litt. Kanskje det blir en film eller to på TIFF? Det skal dere vite SØRINGER, det må være det beste arrangementet i sin sjanger i Norge. Uansett. Nå skal jeg ut døra med husverten til Gudjon, som er intet mindre enn mine foreldres venninne fra Hammerfest, for en ekspedisjon til nærmeste garnbutikk :D kunne ikke ha vært bedre akkurat nå.

 

 

Malin, snart i en by nær deg ;)

 

Ps. Slenger med en video av hauken som spiste en dompapp utenfor kjøkkenvinduet på nyåret. Fryktelig dåslige lyforhold, men det gjelder å vise Marte alt hun går glipp av. Med kikkert var dette en fantastisk opplevelse fra første fjær til siste ben var fortært.

video:mvi0384

 

Destinasjon Playa Hermosa

Loerdag forlot jeg vakre, men kalde Orosi til fordel for Stillehavskysten og dens varme klima. Her er litt bilder fra reisen. For de som skal reise i Costa Rica senere skal dere vite at det er svaert enkelt å reise med buss fra a til å.


Kvelden ble avsluttet med å kike på fantastiske surfere, dog bølgene var små... Nå har  jeg instalert meg godt i Jacó hos Lisbeth Vindas, landes beste kvinnelige surfer. Ting ordner seg når man reiser alene. Jeg tror jeg kommer til å bli her en stund jeg ;)

Klem fra Marte

Men det er jo bare å kle på seg

I skrivende stund maser jeg litt på mamma for vi ser gjenskinner av sola i fjellene på andre siden av Glomfjorden. Jeg vil uuuuuuuuuut. Og for første gang i mitt liv var det JEG som måtte minne mamma på at vi har da klær. Hun er ikke tung å be, men sumler litt.

 

På folkehøgskolen pleide Henning synge Vinterbruden av Rotmo når vi var på tur samme hvordan været var. I dag dukket sangen opp i hodet mitt da snøen føyk forbi vinduet så jeg ikke kunne se annet enn hvitt, for så å avdekke solglimtet da det roet seg i støytene.

I rokk og fokk og is
I rokk og fokk og is 

Naken står du hvit med slør 
Og naken står jeg mens det snør 

 
Røde kirsebær og sort pippip med rødt nebb. Blir det penere? Er dårlig på fuglenavn. Litt for tidlig for Sorttrost kanskje?

 

Dagene går utelukkende til slektsgranskning, strikking, transkribering, og litt spaserturer for å nyte lyset (i den rekkefølgen). Innser at jeg har blitt noen år gammel når jeg nyter å se barna komme trekkende oppover med akebrett og jeg nesten blir veltet over ende når de er så ivrige at de ikke ser meg. 

 

 

 Malin

Ikke akkurat "same prosedure"

Det var det for så vidt ikke jula for to år siden heller, men da kom hele familien som noen galninger til Marte som allerede da hadde funnet ut at stedet å vært å jula er over havet ;) Men det har  vært en del Skype. Jeg har blitt nødt til å posere alene foran juletreet, og uten Marte jeg var den eneste som fant juletrepynting nok romantisk til å holde på to the bitter end. Vel vel, eg hadde det fint ;) I alle fall ble pyntinga foretatt på riktig dag! Den 23 J For tre år siden ble det den 24. siden jeg ble stuck litt ekstra i Canada pga storm i USA, velvel. Det er noe med det kontinentet der som rocker litt på tradisjonene våre

 Fugleredet er gått i oppløsning, men det viktigste er med :)

 

Må innrømme jeg fikk en tåre i øyekroken da det tross god planlegging lå en pakke til Marte under treet i Glomfjord. Da det var skyping tidligere på dagen besluttet mamma å ikke si til Marte at hun var glad i henne så ikke Marte skulle blir rørt og savne oss ekstra. For du var kanskje litt høy på pæra da du da du ikke kom til å savne jula hjemme? Hadde sikkert vært annerledes om det ikke hadde vært noe julestyr i Costa Rica?

 

Ellers har du nok dyreliv og eksotiske innslag, men det er uansett like gøy å våkne av lydene fra en tyggende og presende elg utenfor soveromsvinduet :p

 

Jeg fikk derimot et litt for eksotisk innslag på morgenen den 24. Det heter juleSTRØMPE av en grunn?. Ikke juleDORULLPYNT.  Marte, du vet hvordan nissemor funker i de sene timer iblant. savner du?Og ellers? hadde vi ingen julenisse :O men vi ser jo at de lusker mellom buskene utenfor kjøkkenvinduet her i Glomfjord. Da var v vel bare ikke snille nok i fjor, hmmm


Eneste julesorten som er verdt å bake hos oss ;p
 

Forresten, du gikk glipp av noe enestående! Mamma hadde sørget for å ha pakket inn ALLE gavene flere dager i forveien! Ingen nervepirrende venting for barna (kremt) i år (fjor)!! Vel. Sånn kunne det ha vært om ikke bestemor og bestefar MÅTTE ha middagsluren sin. MAKAN!?!?! Uansett var det ikke noe problem. Pakkene er ikke det store lenger, synd egentlig. For den spenningen var så god, kriblingen, akk..
 

 

Malin og Matias

Nytt år og nye opplevelser

Selve nyttårsaften gikk for seg som forventet, med musikk, dansing og overflod av mat, takknemlighet for året som var og forventninger til det nye. Gaveutvekslig og bingo på nyttårsaften var nytt for meg, men det er jo nettop slikt som er artig med å reise til nye steder... :)

1. nyttårsdag tok vi jeepen fatt og utforsket eiendommen til foreldrene til Zulema. Aiaiai, så artig kjøretur! Hvorfor har ingen fortalt meg at motoriserte kjøretøy kan vare såå mye gøy?

Fordi foreldrene lever av å selge frukt og grønnsaker var det ikke så unaturlig å sette oss ned og nyte noen mandariner underveis... Ahh, som jeg har spist frukt og grønt denne måneden. Faren til Zulema dyrker nemlig alt fra agurk og banan til alle mulige typer sitrusfrukter ♥


Oscar Marius og FerJeg regner med at de fleste er tilbake på jobb og skole nå, så håper at dere har fått døgnrytmen på plass og at det føles litt godt med hverdag igjen :)  

Klem fra Marte

Ingen alder

Julebildene kommer Marte, jeg bare.. har det ikke så travelt med noe som helst, liker det som oftes akkurat som jeg har det :p noen som kjenner seg igjen? På den måten går tiden uten at man merker det, men dessverre ekstra raskt for oss som elsker å være til :) I den forbindelse...: I løpet av ni dager fylte begge mine bestemødre 90! Gode gener gitt. De kunne begge gått for 20 år yngre lett! Den ene av dem ba meg nettopp om å skifte fra det forsøpplende programmet om jåling og voldsomme hårfrisyrer, hun så at det skulle være noe om Syria på en annen kanal. Vel, jeg kan ikke klage ;) Arv OG miljø tipper jeg.

 Bestefar er forsåvidt bare tre måneder unna 90 han også, og frisk ;)

 

 Brukte noen minutter på å fundere over livet. Jeg mener, for 25 år siden da jeg ble født var mine foreldre 29 år. Mine 25 år har gått raskt, og jeg har god oversikt over hva mine foreldre har gjort i den perioden... Ikke at de har sotte på rumpa, for all del, men det er begrenset hva man får boltre seg med når man har småbarn og diverse forpliktelser. Selvfølgelig er man sin egen eneste begrensning for hva som er mulig, men en generasjon er ikke lenge. Det som ikke skjer av seg selv når man er fri og frank skjer iallefall ikke med tre rompetroll i huset. Mine besteforeldre har litt mer enn tre ganger min alder på baken,  ikke mye igrunn... Kun 3,5 ganger nystarta. Grip dagen, klisjeer er der av en grunn... minne seg på at alt kommer til sin tid, det haster ikke med å skaffe seg huslån...

 

Mamma kjører pappa og Matias til Bodø, guttene skal til Alta etter en uke i Glomfjord alle sammen. Det har blitt litt vel mye reising på meg de to siste månedene så utnytter noen dager ekstra at jeg har mobile arbeidsoppgaver, dvs en pc (og noe ustabilt nett). Klem fra Malin

  • hits