april 2012

Tilfreds

Det enkle er det beste: Balanse. Årsak: Verden er stor så det er alltid uendelig med steder å se, utdanninger å ta, jobber å mestre, mennesker å kjenne, urettferdigheter å kjempe mot.... Akk. Å være tilfreds/ha det bra/være lykkelig henger ikke nødvendigvis negativt proposjonalt sammen med hvor mye man vet eller skjønner om hvordan verden fungerer. Jeg synes likevel det virker som at de jeg kjenner som er mest fortvilt er de som har gjort og sett mest.

Uansett er det er godt utganspunkt om du som meg vet hvor du kommer fra, og da mener jeg at du har et øye til de du vokste opp med. Nytten er ikke nødvendigvis å bruke det, men å vite at det finnes et sted å samle energi, selv når du ikke visste at du behøver det.

Det er godt når arbeidsdagen er slutt å kunne se fysisk avstand til det, men også at alt er der og venter uten at det er behov for å anstrenge seg for å beholde det. Balanse.

Vet ikke om jeg er den riktige til å gi råd om hvordan være tilfreds. Jeg er jo virkelig fornøyd med alt (og har vel fått det slik jeg ikke torte innrømme at jeg ønsket). På den andre siden så kunne jeg ha vært misfornøyd med alt. Det finnes alltid bedre betalte jobber med høyere status, jeg bor ikke akkurat i er slott, og i Oslo atpåtil. Nettopp her er jeg ved kjernen: jeg er fornøyd selv om det er så mye MER der ute. Det er alltid noen "under" og noen "over". Det kommer nye stillingsannonser (noen jeg absolutt ikke kommer til å se etter) Ta det i ditt eget tempo, ikke vær redd for å gå glipp av sjanser; verden går ikke under bare fordi det er skjebnen at du skal mislykkes ;)

Ord former tanker like mye som omvendt. Tror du ikke? Det er en uvane å formulere noe enkelt med for mange ord, men klisjeer mister sin betydning ved misbruk.

Det jeg ønsker å få frem er at en enkel erkjennelse som at man har det BRA krever at men innser at verden er altfor stor til å gripe rundt den med sine egne to armer i et og samme sekund.
1) Lag en enkel liste over hva du vil oppnå de neste fem årene.
2) Dernest er det andre ting som må ofres.
3) Ikke glem punkt 2. Nyt heller historiene til de som har prioritert annerledes. Biblioteket er full av bøker av en grunn ;)
4) Husk at du skal mest sannynlig ha et supert liv i mer enn fem år så variasjon i aktiviteter er tingen for å kjenne at en har en plass i fellesskapet på denne kloden :) teorien er lik som for sårbarheten til land med ensidig produksjonsgrunnlag (geek)

Først når du har et en nøytral forklaring på hvor du kommer fra og hva du har evner til (her blir du nok mer overrasket selv over hva du kan enn dine omgivelser) har du sikt mot hvor du skal. Spør bare en orienteringsløper.


Klemmer Malin

Nye tradisjoner

Jeg lærer aldri at der er en dårlig ide å ta tidlige fly... Iallefall når jeg er er sted der det tar mer enn 7 minutter å komme seg til flyplassen ;) å se vinterlandskapet vekket meg raskt. Snakk om bizzar opplevelse, jeg har jo ikke sett ordentlig vinter på et helt år.

De nye tradisjonene ja... Dette har vært dager for mange gjensyn. Denne familien reiser fælt. For to år siden erstattet Gudjon Marte sin plass på hytta. I år er vi seks sjeler. Noen urbane akivietet har det også blitt. Vanligvis blir vi innfødte på hytta straks det har blitt skolefri, og om det ikke hadde vært for skuterstøy hadde vi like godt kunne trodd vi var på en annen planet. Mamma fant i går bilderedigeringsfunksjonen på mobilen min, hmmmm, og vi osloboerne ( som har nytt bare stier i Marka en god stund) har fått med Matias og tatt jogging som en påskeaktivitet + forræderisk tvspilling. Jeg skylder på Gudjon for disse nye påfunn, kremt. Det gjør vi alle :p

Selvfølgelig blir det like mye snop som tidligere påskeferier, men tvilsomt så mye som i fjor da det ikke var ferie for meg og Marte.Ellers oppfordrer jeg alle til å legge bort teknologien et par dager. Spent på akkurat det der for min del.


Malin

Ingen rom for flyskrekk

Mitt karbonspor har økt betraktelig der siste halve året. Akk... London og forsmaken på våren var herlig. At sesongen er nesten lik i Oslo er bekymringsverdig og minner meg på at teknologien har flere sider. På mandag i London fant jeg i meg en park rett ved møteplassen. I dag i Oslo måtte jeg konstatere at Maridalsvannet bar preg av det tidlige vårværet, men isdekket vitner om at det ikke er total galskap ennå...

Nå gleder jeg meg til mat og skiturer i vinterlandet. 6 uker i jobb har gått forunderlig raskt, men det merkes at det er for lenge siden jeg har nytt dette;

Nyt de dagene som er til rådighet for DEG! Det er ikke alle som kan ta allverden avkobling fra plikter. Selv har jeg noen med hjem. Pytt pytt. I fjor ble det med en eneste kveldstur i løypa. Det kjennes som at Masteroppgaven var i et tidligere liv!! Kjære alle som har studier opp til halsen; det blir så mye bedre etterpå. Ikke la forventningene til høytider stresse deg. Jeg hadde det forresten riktig så hyggelig da jeg gjestet Marte på lesesalen på Frisvold i Tromsø i påska i fjor. Hun har ennå den byrden denne påska også, men er beundringsverdig god til å balansere. Iallefall er hun i samme hus som oss med selverklært ferie/ avspasering.

Vi snakkes,
Malin

  • hits