november 2011

Vi er ikke født til å...

...stappe oss full av sukker dagen lang.Men så er vi ikke født til å sitte på samme flekk og jobbe med en elektronisk skjerm i ørten timer i strekk heller. Desperate times demands desperate measures...

 

18472 ord til nå (ikke at det har noe å si da). 27 timer igjen. Har sovet *sensurert* timer de siste tre døgnene. Som pappa sier "skummelt, men imponerende"

 

 

Malin

Lykke til?

Jeg er innmari glad i etmyologi. Altså historien om hvordan de uliek ord kom til, deres opprinnelse og EGENTLIGE betydning. En av favorittene  er ordet "rar". Det blir brukt både positivt, negativt og nøytralt. Favoritten er jo betydningen fra engelsk, sjeldent ;) Og den svenske betydningen søt. Hva er ditt favorittord?

 

I disse dager får jeg ofte "lykke til" i forbindelse med innspurten på oppgaven min. Og når/om den blir levert får jeg nok lykkeønskininger for det. Lykke. Det prater jeg ofte om. Ordet dukker ofte opp i mange andre anledninger, former og meninger enn det jeg selv bruker det som. Hvorfor?

Lykkelig, i sommer. Jeg er heldig som har så godt utgangspunkt for å skape egen lykke.

 

Det er gøy med etmyologis-leksikon, men kulere å pønske selv. Jeg tror det kommer av at vi mennesker ofte tyr til  forklaringer utenom vår selv og vår fatteevne bår noe som er FOR bra, eller FOR bra til at vi kan forklare det med egen handlekraft. Skjebne for eksempel. Hvordan det går på eksamen er dels avhengig av tilfeldigheter, men igrunnen ikke. Det er mennesker som lager, tar og retter dem. Lykke, og heldig er ut til å bli brukt om hverandre. Kommer dette av et mer religiøst syn på tilværelsen fra gammelt av, og at dette bare har blitt hengende igjen. Deterministiske forklaringer er trygge når en ikke vil gå i dybden på egen underbevissthet. "sånn går no dagan" "sånn er livet" "shit happens" "det er aldri så galt at det ikke er godt for noe".  

 

...når det er sagt, jeg synes at det funker bra på det viset. Enkle forklaringer er ofte programert i minnet vårt som temmelig komplekse erfaringer og forståelse av hva som skal til på veien videre. Akkurat slik som jeg sa tidligere i uka om "it ain't over before it's over". 

 

Malin

Om å miste hodet, men så blir det jo jul!

..som en metafor såklart! Men når jeg får panikk kjennes det virkelig ut som hodet og kroppen er adskilt slik at tankene er skyer og kroppen er nummen. Eeeeh, ja jeg skriver på oppgaven. Nå strømmer lukten av Sara Bernard og lyd av jul fra kjøkkenet, Trude lager julestemning. Jeg kjenner at jeg lever!

 


Jeg må si at jeg er temmelig med kontakt med mitt "indre", og kan masse teori om å holde seg rolig og til fornuftens verden. MEN.. vel. Heldigvis har jeg vett nok til å ta en telefon til en eller annen som jeg vet ikke vil le av meg. Å få beskjed om å puste med magen eller gi meg selv en klem er alt som skal til... men mister man hodet har det pent lite å si hvor mye kunnskap man har fylt det med. Nemlig.

 
Mangler glasur, men jeg kunne tatt dem som de er nå altså!!!

Ellers er alt såre vell! Blir jo foret med lefser og annen middag (!). I tillegg til mitt eget lager med sukker og fett (i bunn og grunn er det jo det det er...). Dessuten har jeg kjøpt kjeks som jeg ikke er så glad i, bare fordi at det skal vare lengre, hehe. Snille pappaen min retter skrivefeil og holder meg generelt med selskap over nett og mobil. Da er det bare fint i grunn :)

 

Stor innspurtsklem fra Malin

Avstandsforhold

Det er absolutt ikke noe å klage på i mitt liv. Skulle til å skrive "for tiden", men helt ærlig har jeg aldri hatt noe å klage på! Når jeg begynner å tenke på hva som kunne vært annerledes glemmer jeg med en gang det som er rett foran nesen min. Og det som ikke er i umiddelbar fysisk nærhet kan nåes via telefon, sas.no og norwegian.no  <3

 

Bruker noen minutter hver dag for å se etter flybilletter til Oslo og politistudent-kjæresten min. Det er med andre ord mye fint i vent enår jeg er ferdig med masteroppgaven min som jeg blir mer og mer glad i :) Det er så viktig i alle aspekter i livet å se det store bildet.

 


 


Jeg og Gudjon har vært fra hverandre opptil 2 måneder hver sommer og som regel alle andre ferier så vi har godt trening. Denne gangen må jeg si at det har vært enklest fordi jeg vet at han gjør det han vil mest her i verden <3 Situsjonen er jo heller kortvarig og vi har gode muligheter til å møtes, bare begrenset av økonomi... likevel har jeg mange tanker og erfaringer rundt savn og vil lufte noen tanker som kanskje noen flere kan dra nytte av i tunge tider. 

 

  • Ikke bli lei deg eller tro du er glemt selv om kjæresten ikke har tid til å snakke hver gang du ringer
  • Fokuser på å lev som du ville gjort om du var i nærheten av kjæresten. Mange tenderer til å sitte alene og "vente". Om det er tungt, tenk at det blir gøy å fortelle kjæresten i telefonen :) 
  • Ikke bli sjalu! mange velger jo faktisk å avbryte forhold når man føler at avstand ikke vil funke for forholdet. Om kjæresten din vil være nettopp det på tross av avstand vil h*n fremdeles være det neste gang dere møtes
  • La være å ta opp vanskelige tema på telefon, skriv heller en mail eller bruk videosamtale (Skype). Kroppsspråk er så viktig for kommunikasjon! Telefondiskusjoner blir ofte bare tull.
  • Send sms ikke bare for å få respons :) I en travel hverdag er det hyggelig å vite at du blir tenkt på selv om du ikke har tid til å svare :)
  • Noe ganger må du rett og slett ta deg 2 minutter selv om det ikke passer, kjærlighet er nettopp kjærlighet, rasjonelle tanker rekker bare SÅ langt :)
  • Snu deg bort fra alt av skjermer når dere snakker på telefon, slik unngår du å skape unødig  bekymring for den andre parten, og å gå glipp av tvetydige signaler.

 

Flere som synes avstandsforhold innimellom ikke er noe å grine over? 

 

2,5 måneder. 2 uker igjen ;) Da overlever man alt.

Malin

Å reise solo

Nå nærmer det seg avreisedato og jeg er KJEMPEKLAR! Sist gang jeg nevnte for en på jobben min at jeg skal reise alene til Mellom-Amerika fikk jeg følgende respons: "Jeg ville aldri ha latt dattera mi reise alene. Det er en stor, stygg verden der ute!"... Ja, det ville vært naivt å si at verden der ute er like trygg som hjemme i Norge. Likevel tror jeg at reisen min skal gå trygt for seg så lenge jeg tar visse forhåndsregler. For eksempel å ikke sprade rundt alene etter mørkets frembrudd, ikke blotte verdifulle gjenstander og penger, ikke vær for lettkledd (også av respekt), høre på råd fra lokale, ikke gå fra glasset ditt på utesteder (jeg gjør ikke det i Norge heller!) og å følge egen magefølelse!


Det er mange som synes det virker rart å velge å reise alene.- Noe jeg forsåvidt også ville ha syntes for noen år siden. Jeg trodde at man nesten ikke kunne oppholde seg i Latin-Amerika ute å bli kidnappet. Dessuten tenkte jeg at Latin-Amerika var så fremmend og langt borte at jeg aldri ville finne frem eller klare meg på egen hånd. Men med TV, mobiltelefoner, internett og konstante flyreiser over dammen er jo ikke det store utlandet så fjernt lengre.

Foto: Risten Anne Grønmo

Ulempene  med å reise alene er jo at man ikke har noen å diskutere med om det skal oppstå problemer, noen å låne telefon og penger av og det blir mistet/stjelt, noen å ta bildene dine og ikke minst snakke om opplevelser når man kommer hjem. Fordelene er at man er sin egen herre, blir tvunget til å snakke språket, bli kjent med flere mennesker og man blir selvstendig og trygg på at man takler nye situasjoner.

Jeg er selvfølgelig spent selv også, men som reisende i Mellom-Amerika er man vel strengt talt ikke alene. Man treffer nok både hjertelige latinamerikanere og andre reisende overalt. Jeg skal i hvert fall ta mine forhåndsregler for å minske sjansen for skumle situasjoner.


Selv om man reiser alene....

er man jo aldri egentlig alene... ;)  eller hur?

 Marte

Strategi

 

Skal ikke legge skjul på at jeg får frysninger et par ganger om dagen. Det er ikke lang tid igjen, men det går fint hver gang jeg minner meg selv på at "It ain't over before it's over"  

 

Jeg gjør akkurat det jeg vil! Da jeg kom til Tromsø for snart tre uker siden var dokumentet over 60 sider, så ble det 17, og nå er det 48. Max er 60. Dette blir bra. Strategien når jeg kjenner jeg er lite takknemlig over tilværelsen er å sette meg et sted på universitetet med mest mulig førsteårsstudenter, uavhengig av studie. Da husker jeg hvor mye jeg har jobbet for og gledet meg til å være her jeg er nå. Det funker snus! Greit å være idealist i sådann stund :D   

 

En tidligere medstundent av meg fra ex.phil kom akkurat forbi her jeg sitter, den godeste Timmy. Han minnet meg på en av de tradisjonene jeg hadde da jeg bodde i byen tidligere: å dra på Internasjonalt Seminar. Dette er presentasjoner og debatter av aktuelle politiske og akademiske tema. Bidragsyterne kan være hva som helst. Jeg skal i alle fall på torsdag for å lufte hodet og sanke adrenalin og endorfiner til den siste krampetrekningen. Sjekk ut hva det er her! Frøken Hotvedt, jeg vet du også savner det ;)  

Malin

Change

Ikke tolk det dithen at jeg var ulykkelig eller nedfor, men miljøforandringen da jeg dro til Tromsø for to uker siden gjorde jammen godt for en studentkropp. 

Dagens pretensise visdomsord herfra er at uansett hvor mye man føler at man er på riktig sted i livet, med riktige mennesker og jobb/skole så holder ikke den gode følelsen om du ikke kjenner at du er i bevegelse. Både som en metafor, og bokstavelig talt.

 I dag sto jeg opp grytidlig og dro til Lisemor for en mange-timerlang frokost. Frokost er min og Lises greie, må bare innse det gitt. Digger deg guuuurl!

 

Malin

Tankekraft

Da jeg ønsket meg snø i forrige innlegg ante jeg ikke at vi skulle få bøttevis av dette herlige, hvite stoffet samme natt, og i flere dager etterpå. Vi fikk ikke bare litt snø, men skikkelig snøstorm! Det er i slikt vær man kjenner at man LEVER. Om kulda holder skal jeg jammen ta meg en skitur snart.  Flere med meg som blir overlykkelig av hvitt landskap?


Meget fornøyd jente som har fått på seg dunjakka :D


 
Noen altaværinger er VELDIG klar for vinter og har allerede tatt sesongens første skitur :D Ikke rart jeg blir gira...

 

Middagstips! Om du er lei posesuppe, så er denne tomatsuppen superenkel å lage og ikke minst fantastisk god ;)

 

Marte

Liv, og livet i Tromsø

 

Det har nesten gått to uker siden jeg dro for å tilbringe noen dager i Tromsø, men neimenn er jeg ikke dratt herfra ennå. Her snakker vi om tilbakevendt kjærlighet! MÅ innrømme at jeg er jo klar over at jeg hadde ambivalente følelser for byen, og universitetet fordi jeg ikke ble ferdig med det jeg skulle da jeg hadde håpet. Men svært lite er så dumt at det ikke er godt for noe!

 

Arne Næss
 

Oppgaven har fått et løft, og TOTAL makeover på en uke. Og jeg, jeg digger at alle kjente og mindre kjente er like trivelige, fargerike og mangfoldige som jeg kan huske! Vi snakker business og pleasure i skjønn forening :)

Jeg har danset, klatret, spist, lest, skrevet, sovnet i x antall sofaer i koselig snakk, sushiet, lunsjet, drukket kaffe (og annet) og tilbrakt xxxx antall timer med både Excel og Word. Når man har et overordnet mål med tilværelsen kan det ikke annet enn å bære i riktig retning samme hvordan minuttene hver for seg fremstår. Johooo! 

Kunst på veggene på det mest hjemmekoselige universitetet jeg vet om


Malin

13.nov.2011

Hei :D

Natt til i dag var jeg på en aldri så liten sleepover hos min venninne Ingrid, med dype samtaler ut i de sene nattetimene og hele pakka ;P Herlig selskap sier jeg bare!  Det var som å skru tiden tilbake med ti år... Det merkelig med barndomsvenner er hvordan det føles som om tida har stått stille mellom hver gang man møtes.

Ingrid og meg for noen år siden... Eller skal jeg si Danny and Sandy ;P

I dag våknet vi  til langrenn på TV, som hører til enhver søndagsmorgen i vinter-Norge. OK, så har vi ikke vinter enda, da det  er mengde snø som definerer vinter for min del ;) Men den kommer nok snart, bare vent å se :D Er det flere enn meg som ikke kan vente til å spenne ski på beina?

Men altså, slik ser det ut i Alta for tiden: Jeg kan såvidt skimte noe hvitt på en fjelltopp i det fjerne...
Marte

Smarttelefon etter min smak :D

De siste dagene har gått mye med på å leke med min nye elektroniske dings, Sony Ericsson active :D Og jeg skjønner ikke så mye så mye egentlig. Det er jo som en liten komplisert datamaskin i miniatyrform...  jaja, det går seg vel til ;P

Greia med Active er at den både er liten, er en smarttelefon, tåler en dykketur og ikke minst en liten støyt. Perfekt for de som har lyst til å ha med telefonen overalt uten å ødelegge den... Det var forresten pappa som fant ut at denne telefonen kunne være noe for meg :) Godt noen er oppdatert på hva som foregår i den teknologiske verden ;)


(http://www.thephonedatabase.com/Sony_Ericsson_Xperia_active_4432_Mobile_Phone_Photos)

 

Så en liten test av mobilkameraet:


I går morgest dro Malin en tur til Tromsø. Da jeg gikk ut døra for å kjøre henne til flyplassen viste det seg at hagen var omgjort til et winter wonerland over natten


Litt senere i kveld drar nok Matias og jeg for å utfordre tyngdekraften i klatreveggen :D


Bilde fra 2001, menmen... ;P

 

Ha en fin helg alle sammen :)

Marte

Don't be Afraid, You Have Just Got Your Eyes Closed

Er tittelen på nok en sang av det islandske bandet Múm. Akkurat da jeg hørte på den jobbet jeg med oppgaven min og hadde nettopp klarert hodet mitt for alt annet enn det åpne dokumentet på skjermen foran meg. Klarer du å stenge alt annet i verden ute når du skal utføre et stykke teoretisk arbeide? 

 

Her om dagen prøvde jeg å formidle at nysgjerrighet nok er den egenskapen som jeg verdsetter mest hos meg og andre. Uansett hvor lite matnyttig det du gjør er, FINN OPP en mening med det. Til og med de oppgavene du har pålagt deg selv for å nå et større mål virker tåpelig innimellom, har jeg ikke rett? 

 Sett de rutinemessige og hverdagslige gjøremålene i perspektiv med noe større! For eksempel har jeg i mitt hode en tankerekke som sier hvordan det jeg skriver skal redde verden. Lukk opp øya og se alt det du gjør i et større perspektiv! Kanskje du føler deg liten, og det er du jo! Dine feiltrinn betyr ikkeno! Å stanse rett før du er i mål er den eneste fiasko :)

 

 

 

 

Malin

 

  • hits